Vijesti

PRIZMA DOBILA 2 MILIONA EURA OD DWM

2011

Developing World Markets (DWM), sa sjedištem u SAD-u, u saradnji sa SNS Institutional Fund II, odobrio je dodatno kreditno zaduženje Mikrokreditnoj fondaciji Prizma u iznosu od 2 (dva) miliona eura. Ovaj kreditni aranžman, treći po redu, predstavlja nastavak inicijalno uspostavljenje saradnje koja datira od 2008. godine, čime je ukupna eksponiranost DWM povećana na cijelih 4 (četiri) miliona eura. Gore navedena sredstva će biti iskorištena za daljnje širenje operativnih aktivnosti u cilju jačanja Prizmine suverene liderske pozicije na dinamičnom tržištu mikrofinansija u Bosni i Hercegovini.

Više o ovoj vijesti možete pročitati ovdje.

NOVIH 5 MILIONA EURA OD RESPONSABILITY/CREDIT SUISSE

2011

responsAbility Social Investments AG sa sjedištem u Zurichu, Švicarska, u saradnji sa Credit Suisse Microfinance Fund Management Company, odobrio je dodatno kreditno zaduženje Mikrokreditnoj fondaciji Prizma u iznosu od 5 (pet) miliona eura. Ovaj kreditni aranžman predstavlja nastavak inicijalno uspostavljenje saradnje koja datira od 2009. godine, a čime je ukupna eksponiranost ovog investitora povećana na cijelih 7 (sedam) miliona eura. Gore navedena sredstva će biti iskorištena za daljnje širenje operativnih aktivnosti u cilju jačanja Prizmine suverene liderske pozicije na dinamičnom tržištu mikrofinansija u Bosni i Hercegovini.

Više o ovoj vijesti možete pročitati ovdje.

PRIZMA SE PREDSTAVILA NA MFC KONFERENCIJI U PRAGU

2011

Dr Kenan Crnkic Predsjednik Uprave / Generalni direktor MKF Prizme, te pet članova menadžment tima prisustvovali su MFC konferenciji, koja je ove godine održana od 18 do 20. maja u Pragu. Prizma je na ovoj prestižnoj konferenciji kojoj je prisustvovao veliki broj zvanica, predstavnika investitora i delegata iz cijelog svijeta odabrana da se kao jedina institucija iz šire regije obrati u čak dva navrata.

Prvo, u formi prezentacije Prizma je predstavila svoj holistički pristup upravljanja socijalnim performansama, kako sa teorijskog, tako i sa aplikativnog stajališta.

Potom je posebno zanimljivim ocjenjeno obraćanje Predsjednika Uprave / Generalnog direktora MKF Prizma dr Kenana Crnkića na završnoj sesiji, pod tematskim nazivom “Između rezultata i odgovornog poslovanja: koji je pravi put za mikrofinansije?”, na kojoj su rezimirani zaključci sa konferencije, a na kojoj je Prizma svojim primjerom potvrdila da je moguće dugoročno imati dobre finansijske rezultate poslovanja samo ukoliko je institucija opredijeljena da istovremeno slijedi i svoju misiju, programske ciljeve i načela.

Prezentaciju i popratne materijale možete pogledati ovdje.

EKSKLUZIVNI INTERVJU ZA MICROLINKS AMERIKA

2011

dr Kenan Crnkić Predsjednik Uprave / Generalni direktor dao je ekskluzivni intervju za Microlinks, vodeći mikrofinansijski portal za razvoj malog preduzetništva pod pokroviteljstvom USAID. Pored nezaobilazne teme, Prizminih pozitivnih rezultata te načina rada i poslovanja, ova prilika iskorištena je i za promociju Prizmine monografije objavljene od strane dva prestižna univerziteta u Španiji.

Cjelokupan intervju možete pogledati ovdje.

GENERALNI DIREKTOR MKF PRIZMA KENAN CRNKIĆ USPJEŠNO ODBRANIO DOKTORSKU DISERTACIJU

2011

U subotu 19.02.2011. godine u amfiteatru Ekonomskog Fakulteta Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, pred prepunim auditorijem, Generalni direktor Mikrokreditne fondacije Prizma uspješno je odbranio Doktorsku disertaciju na temu „Utjecaj mikrokreditnih organizacija na razvoj preduzetništva u Bosni i Hercegovini“.

Po mišljenju komisije, jedna od do sada najbolje odbranjenih disertacija obilovala je nizom važnih i interesantnih zaključaka proizašlih iz originalnog naučnog istraživanja.

Više o ovoj vijesti možete pročitati ovdje.