wholesale jerseys louboutin outlet cheap nfl jerseys cheap nhl jerseys cheap louboutin christian louboutin cheap christian louboutin outlet louboutin outlet cheap wholesale jerseys cheap christian louboutin cheap jerseys from china cheap louboutin cheap jerseys cheap christian louboutin cheap ghd louboutin pas cher fake oakleys
cheap nike nfl jerseys cheap jordans china cheap nhl jerseys louboutin outlet holidae-house
Vijesti

PRIZMA DOBILA 2 MILIONA EURA OD DWM

2011

Developing World Markets (DWM), sa sjedištem u SAD-u, u saradnji sa SNS Institutional Fund II, odobrio je dodatno kreditno zaduženje Mikrokreditnoj fondaciji Prizma u iznosu od 2 (dva) miliona eura. Ovaj kreditni aranžman, treći po redu, predstavlja nastavak inicijalno uspostavljenje saradnje koja datira od 2008. godine, čime je ukupna eksponiranost DWM povećana na cijelih 4 (četiri) miliona eura. Gore navedena sredstva će biti iskorištena za daljnje širenje operativnih aktivnosti u cilju jačanja Prizmine suverene liderske pozicije na dinamičnom tržištu mikrofinansija u Bosni i Hercegovini.

Više o ovoj vijesti možete pročitati ovdje.

NOVIH 5 MILIONA EURA OD RESPONSABILITY/CREDIT SUISSE

2011

responsAbility Social Investments AG sa sjedištem u Zurichu, Švicarska, u saradnji sa Credit Suisse Microfinance Fund Management Company, odobrio je dodatno kreditno zaduženje Mikrokreditnoj fondaciji Prizma u iznosu od 5 (pet) miliona eura. Ovaj kreditni aranžman predstavlja nastavak inicijalno uspostavljenje saradnje koja datira od 2009. godine, a čime je ukupna eksponiranost ovog investitora povećana na cijelih 7 (sedam) miliona eura. Gore navedena sredstva će biti iskorištena za daljnje širenje operativnih aktivnosti u cilju jačanja Prizmine suverene liderske pozicije na dinamičnom tržištu mikrofinansija u Bosni i Hercegovini.

Više o ovoj vijesti možete pročitati ovdje.

PRIZMA SE PREDSTAVILA NA MFC KONFERENCIJI U PRAGU

2011

Dr Kenan Crnkic Predsjednik Uprave / Generalni direktor MKF Prizme, te pet članova menadžment tima prisustvovali su MFC konferenciji, koja je ove godine održana od 18 do 20. maja u Pragu. Prizma je na ovoj prestižnoj konferenciji kojoj je prisustvovao veliki broj zvanica, predstavnika investitora i delegata iz cijelog svijeta odabrana da se kao jedina institucija iz šire regije obrati u čak dva navrata.

Prvo, u formi prezentacije Prizma je predstavila svoj holistički pristup upravljanja socijalnim performansama, kako sa teorijskog, tako i sa aplikativnog stajališta.

Potom je posebno zanimljivim ocjenjeno obraćanje Predsjednika Uprave / Generalnog direktora MKF Prizma dr Kenana Crnkića na završnoj sesiji, pod tematskim nazivom “Između rezultata i odgovornog poslovanja: koji je pravi put za mikrofinansije?”, na kojoj su rezimirani zaključci sa konferencije, a na kojoj je Prizma svojim primjerom potvrdila da je moguće dugoročno imati dobre finansijske rezultate poslovanja samo ukoliko je institucija opredijeljena da istovremeno slijedi i svoju misiju, programske ciljeve i načela.

Prezentaciju i popratne materijale možete pogledati ovdje.

EKSKLUZIVNI INTERVJU ZA MICROLINKS AMERIKA

2011

dr Kenan Crnkić Predsjednik Uprave / Generalni direktor dao je ekskluzivni intervju za Microlinks, vodeći mikrofinansijski portal za razvoj malog preduzetništva pod pokroviteljstvom USAID. Pored nezaobilazne teme, Prizminih pozitivnih rezultata te načina rada i poslovanja, ova prilika iskorištena je i za promociju Prizmine monografije objavljene od strane dva prestižna univerziteta u Španiji.

Cjelokupan intervju možete pogledati ovdje.

GENERALNI DIREKTOR MKF PRIZMA KENAN CRNKIĆ USPJEŠNO ODBRANIO DOKTORSKU DISERTACIJU

2011

U subotu 19.02.2011. godine u amfiteatru Ekonomskog Fakulteta Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, pred prepunim auditorijem, Generalni direktor Mikrokreditne fondacije Prizma uspješno je odbranio Doktorsku disertaciju na temu „Utjecaj mikrokreditnih organizacija na razvoj preduzetništva u Bosni i Hercegovini“.

Po mišljenju komisije, jedna od do sada najbolje odbranjenih disertacija obilovala je nizom važnih i interesantnih zaključaka proizašlih iz originalnog naučnog istraživanja.

Više o ovoj vijesti možete pročitati ovdje.